Aktiviteter / Tweens
Vi tror

Tweens

Er tweens mere i det virtuelle rum, end de var for 4 år siden? Og er det i givet fald problematisk? Hvordan står det til med deres trivsel i fritidsaktiviteter? Hvordan har tweens det i din kirke?
 
Tweens er de 9-12-årige, som efterhåndene har fået deres helt egen betegnelse, idet de ikke længee er børn og endnu ikke blevet teenagere.
 
Tweens - Børneliv version 2.0
BBU er samarbejdspartner med CUR om en stor undersøgelse blandt danske tweens (3.-5. klasse). Der er lavet spørgeskemaeruder hos landets skoler, interviews med informanter, og som noget særligt har man fået lov at følge en 4. klasse helt tæt – i skolen og i deres fritid. Det har givet en ganske unik mulighed for at komme endnu tættere på og opleve dem i praksis. Som noget nyt har også børnenes forældre deltaget i undersøgelsen, hvilket giver et godt indblik i, hvad forældrene tænker:  
 
Hvad optager tweens? Leger de stadig? Hvordan trives de i forbindelse med deltagelse i deres mange forskellige fritidsaktiviteter? Og hvor meget ved forældrene egentlig om, hvad der foregår i deres børns liv, og hvordan børnene trives?
 
Det er nogle af de spørgsmål, Børneliv version 2.0 - perspektiver på tweens, fritidsliv og trivsel, forsøger at finde nogle svar på.
 
Som forældre, foreningsleder, klubpædagog eller træner bliver du i bogen klogere på både børns og forældres perspektiver på:
  • Hvad tweens bruger deres fritids på
  • Livet i det virtuelle rum
  • Hvad der er vigtigt, når man går til noget
  • Forventninger til trænere, ledere og andre voksne
  • Trivsel i fritidsaktivteter

 Bestil bogen her

Rock Solid til tweens

Rock Solid er et specialdesignet og velafprøvet klubkoncept til 10-14-årige. Konceptet består af fuldt beskrevne klubaftener med både sjov og alvor, som tager forskellige emner op. Emnet tager altid udgangspunkt i bibelske sandheder og kan omhandle familie, venskaber, kærlighed, helte, mobning osv. Konceptet er særligt velegnet til klubber som både har 10-14-årige fra kirkevante og kirkefremmede hjem.

BBU og Rock Solid har indgået en samarbejdsaftale, som betyder at jeres lokalforening kan starte Rock Solid igennem BBU og dermed bliver det gratis for jer som lokalforening at starte Rock Solid.

Kontakt BBUs sekretariat for mere information. Læs mere om Rock Solid her

BBU - Baptisternes Børne- og Ungdomsforbund | Fælledvej 16, 7200 Grindsted  | Tlf.: +45 2578 3262