Baptistkirken i Danmark (BiD)

Baptistkirken i Danmark (BiD) går tilbage til 1839 – 10 år før Grundloven med religionsfriheden.

BiD består i dag af 56 menigheder i Danmark og er involveret i diakonalt og missionalt arbejde i.

Vores samarbejde har sit helt naturlig udgangspunkt i, at BBU’s lokale foreninger er forankret i lokale Baptistmenigheder. Derudover samarbejde vi også om Sommerstævnet. 

3259 0708 (Telefontid: mandag-fredag kl. 9-12)

Evangelisk Frikirke Danmark 

Evangelisk Frikirke Danmark, er et evangelisk kirkesamfund stiftet i 1888.

EFD består i dag af 17 menigheder i Danmark og er involveret i diakonalt og missionalt arbejde i Thailand, Myanmar, Ghana, Rumænien og Grønland.

BBU samarbejder med EFD om vores fælles Sommerstævne. 

4016 2131 (tirsdag – torsdag fra kl. 09:00 – 11:30 og 12:00 – 15:00)

Evangelisk Frikirkes Børn & Unge (EFBU)  

Helt fra Det Danske Missionsforbunds begyndelse i 1888 har der været et aktivt børnearbejde i form af søndagsskoler, men EFBU’s egentlige stiftelse, under navnet “Det Danske Missionsforbunds Ungdomsforbund” (DMU) blev i 1913.  Missionsforbundets Spejdere blev stiftet i 1942.

I 2022 skiftede vi navn fra Missionsforbundets Børn og Unge (MBU) til Evangelisk Frikirkes Børn og Unge (EFBU), samtidigt med at Det Danske Missionsforbund skiftede navn til Evangelisk Frikirke Danmark.  

BBU samarbejder med EFBU om vores fælles lejr, ledertræninger, materiale  sommerstævnet og meget mere . 

4016 3199 (mandag – torsdag Kl. 09:00 – 11:30 og 12:30 – 15:00  & fredag Kl. 09:00 – 14:00) 

Baptist World Alliance (BWA) & European Baptist Federation (EBF) & European Baptist Federation Youth and Children Ministry (EBFYC)    

Baptist World Alliance(BWA) er vores internationale moderorganisation. De er repræsenteret i 128 lande og har over 51 millioner medlemmer. I over 100 år, har baptister verden over haft en mission og vision om at påvirke verden for Jesus Kristus.  

European Baptist Federation, er Baptistkirken i Danmarks og BBU’s europæiske  søsterorganisationer, her deltager vi aktivt i de årsmøder der er. Disse falder også sammen med Børne og Ungdomsorganisationernes samlinger. 

I Europa samarbejder vi med vores søsterorganisationer i European Baptist Federation Youth and Children Ministry (EBFYC) og især vores nordiske venner:

Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF)     

DUF er en paraply- og interesseorganisation for 75 idébestemte og samfundsengagerende børne- og ungdomsorganisationer.

Spejdere, studenterorganisationer, kirkelige foreninger, miljøorganisationer og de politiske ungdomsorganisationer er blandt medlemmerne. BBU har været medlem af DUF siden 19.

Center for Ungdomsstudier (CUR)     

CUR er et forskningscenter, der forsker i ungdomskultur, værdier og foreningsliv. Vi beskæftiger os særligt med, hvilke konkrete udfordringer børne- og ungdomsorganisationer står over for i forsøget på at udvikle og kvalificere børne- og ungdomsarbejdet.

Stille Stunder      

Er et kristent dansk lovsangsprojekt, som BBU støtter.Nye danske lovsange, fremført af lovsangere fra hele Danmark, på tværs af kirkeretninger og daglig andagtspodcast med talere fra hele kirkedanmark.

Stille Stunder er et tværkirkeligt medie, som producerer og udgiver danske lovsange og podcasts.

Stille Stunder har til mål at:

  • At sprede evangeliet

  • At styrke og hjælpe folk i troen 

  • At styrke dansk lovsang

  • At opmuntre til kreativitet i lovprisningen af Gud

Kristne Organisationers Børneudvalg (KOB)     

Kristne Organisationers Børneudvalg er en paraplyforening for kirkelige børne- og ungdomsorganisationer, der samarbejder om:

  • Leder- og medarbejdertræning

  • Materialeudvikling

  • BMK (Børnemedarbejder Konferencen) for at dygtiggøre børnemedarbejdere i lokale kirker til at formidle evangeliet til børn.