“Lad ingen ringeagte dig, fordi du er ung, men vær et forbillede for de troende i tale, i adfærd, i kærlighed, i troskab, i renhed”

1. Tim 4,12

Med udgangspunkt i de ord som Paulus skrev til Timotheus ønsker vi med Proyecto Timoteos at bygge bro mellem unge på børnehjem og unge i honduranske baptistkirker i vores partnerorganisation UJBH.
Ved at uddanne og træne unge fra honduranske baptistkirker til at indgå i mentorforhold med andre unge der er opvokset på børnehjem er målet, at de unge får nogle gode fællesskaber, som kan tage imod dem, når de forlader børnehjemmene. På denne måde håber vi, at flere unge, som er opvokset på børnehjem, vil komme i uddannelse, få job og være med til at bygge det honduranske samfund op.

I forsøget på at skærme fra de belastede forhold de kommer fra, oplever mange af de børn og unge der vokser op på børnehjem, at miste kontakten til sin biologiske familie og verden udenfor børnehjemmet. Når den unge så nærmer sig det 18. år – og det er på tide at starte et liv op udenfor børnehjemmets beskyttende mure – kan der derfor være behov for en hjælpende hånd. Fælles for alle unge er, at de skal starte uddannelse og finde et job, så de kan forsørge sig selv i et land med stor arbejdsløshed. Med et sparsomt netværk kan det ofte være en ensom proces og risikoen for at ende på gaden og blive nødsaget til at tjene penge ved prostitution eller kriminalitet er stor.

Om Honduras

Honduras er et land der ligger i Mellemamerika med en befolkning på 10,2 millioner, heraf en stor adel af børn og unge. Det er et land som kæmper med en høj grad af kriminalitet og vold og har tidlligere haft en af de højeste mordrater i verden.

UNICEF anslår at der er op mod 150 millioner gadebørn rundt om i verden og her har Honduras desværre også en stor andel. Når børnene bor på gaden er der ikke nogen til at passe på dem, og det vil sige at for at skaffe mad bliver de nødt til at tigge, stjæle eller prostituere sig selv. Deres situation gør dem til nemme ofre for voksne, som kan finde på at udnytte deres situation og derfor slår børnene, kidnapper eller udnytter dem seksuelt.

Kontakt

Hvis du har lyst til at vide mere, like billeder eller være en af de første til at høre når vi arrangerer næste studietur, så følg med på Facebook og Instagram hvor der jævnligt opdateret med flotte og gode historier. 

Det danske Honduras Team består af:
Anastasia Dapo, Andreas Birch, Cornelia Fromsejer, Germain Elemba, Hanna Daugaard, Mathias Daugaard, Naomi Jeyasingham, og Oliver Ohlsen.
Skriv til en af dem for at høre mere om projektet eller overvej, om det måske er dig der skal være deres næste teammedlem?

 

 

 

Få mere info om projektet på: