Timoteos Studietur 2019

Tag med os til Honduras til sommer og få en unik mulighed for at opleve projektet og landet på tæt hold!

 
 
Kom med bagom kulissen og få lov til at opleve Honduras på en helt unik måde.
Vores venner og projektpartnere i UJBH (Unionen for Unge Baptister i Honduras) vil sammen med andre lokale venner af projektet både vise de smukkeste og de grimmeste sider af landet frem, så du kan få den fulde forståelse for projektets formål, målgruppe, kontekst, nødvendighed og styrke. Dette indebærer både mødet med hårde skæbner og folk der lider under konsekvenserne af korruption, vold, misbrug, bandekriminalitet og ustabile familieforhold. Samtidig vil du opleve et hjertevarmt folkefærd i et smukt land, med flot natur, lækker natur og musik der går lige i hofterne.

Vi tager afsted som et hold. Et hold af unge danske baptister, der brænder for at gøre en forskel og se Guds næstekærlighed ske selv blandt de der er hårdest ramt. Vi tager afsted for at opleve et projekt, der virkelig gør en forskel, et sted, hvor forandring er virkelig nødvendigt, for at vi kan få indsigt i hvor og hvordan vi selv kan være den forskel i verden i stræber efter.
Man kan ikke redde verden på to uger. Men vi tør godt love, at din verden på disse to uger vil blive forandret. og tro det eller ej; de største forandringer kommer til at ske, når du er hjemme igen.

Hvis du er frisk på en udfordring og en kæmpe oplevelse, så er det lige dig vi leder efter.

Tak fordi du læste med - vi glæder os til at høre fra dig!
Du kan læse meget mere om programmet, projektet og selve ansøgningen til studieturen længere nede på siden. Har du spørgsmål er du mere end velkommen til at kontakte os på mail.
Eller skrive til os på www.facebook.com/TimoteosDK/
 
 
Programmet:
 
 
 
Programmet for studieturen er stykket sammen, således at du som deltager kan få et godt indblik i både BBU’s projekt “Timoteos”, men ligeledes også Honduras som land, BBU’s historie med projekter i Honduras, vores partnerorganisation UJBH, de frivillige mentorer i projektet, projektets målgruppe og de udfordringer som disse unge fra børnehjem møder når de skal leve som selvstændige mennesker uden for børnehjemmet.

Først vil du blive modtaget af en gruppe unge honduranere, der ligesom vi i BBU arbejder og brænder for dette projekt.

Dernæst vil du opleve børnehjemmet Emmanuel, hvor BBU tidligere har udført deres projekter i Honduras. Du vil se de trygge omgivelser som børnehjemmet skaber, møde de ansatte og ikke mindst de mange hundredvis af børn på børnehjemmet. Fra de helt små spædbørn der bor med deres mødre på Emmanuel, til de ældste, der snart skal til at flytte om på den anden side af de trygge mure.

I løbet af opholdet vil du også blive introduceret for andre børnehjem; et af dem er Manuelito, som vi besøger på vejen fra Emmanuel og tilbage til hovedstaden Tegucigalpa.

De efterfølgende dage vil du blive introduceret for hovedstaden, der i daglig tale kaldes “Tegus”.
Her vil du komme med på en række spændende besøg hos lokale venner af projektet;

RedViva:
Er specialiseret i målgruppen unge fra børnehjem. RedViva har fungeret som støtte for UJBH og hjulpet med uddannelsen af mentorer, kontakt til børnehjem og afvikling af workshop. Her vil du lære en masse om problematikker, udfordringer og løsninger på overgangen fra børnehjem til voksenliv i Honduras.

Alvin:
Er en amerikansk gadepræst, der har boet i Honduras i over 20 år. Han kender folk i de hårdeste miljøer, og tager os i sikre hænder med til de barske realiteter. Gennem Alvin kan vi få lov til at snakke om vores forskellige hverdage eller fælles drømme med folk der lever et helt andet liv end os. Måske sker mødet på en losseplads, hvor folk bor og lever, måske i et ungdomsfængsel, måske i et slumkvarter mens vi deler mad ud. Her opleves Honduras værste side uden filter, men med sikkerhed og lighed i øjet både for dig og de udsatte mennesker du stifter bekendskab med.

Sidst men ikke mindst..
UJBH:
Vores partner organisation, der er den udførende del af arbejdet i Honduras, og som selv har været med til at udtænke projektet, og vores drømme og visioner med os.

Her vil du både tale med de nationale og lokale ledere, der kender projektet bedre end nogen andre, og som brænder for at fortælle om deres arbejde og oplevelser gennem Timoteos.

Du vil også møde de mange mentorer der er unge teenage ledere i deres lokale menigheder, men som også, gennem Timoteos, er blevet uddannet til mentor for unge honduranere opvokset på børnehjem.
Sammen med en gruppe mentorer, skal du med på en workshop med forberedelse til en aktivitet; nemlig et besøg på et af børnehjemmene sammen med de unge fra UJBH.
 
 
 
Afslutningvis vil du få lov til at reflektere over de oplevelser, indtryk og bekendtskaber du har gjort dig i løbet af turen. Vi vil reflektere over disse ting i fællesskab, dele oplevelser og fortællinger, sætte ord på indtryk og lade det hele synkelidt ind. Dette gør vi lækre omgivelser, med plads til badning og/eller solbadning, en vandretur og andet dejligt ovenpå en række dage med meget program.
Ligeledes vil vi snakke om, hvad man hver især kan tage med sig hjem, hvad vi som gruppe kan tage med os og hvad vi kan tage med hjem til BBU og andre unge danske baptister; hvad vi kan fortælle og berette om på Sommerstævne19, og hvad turen kan bidrage med til dit daglige kristne fællesskab.

Sidste punkt inden hjemrejse, bliver en festlig middag, med mange af de frivillige og andre kendte ansigter som du har delt oplevelser med på turen.


Projektet:
Hvad er udfordringen for Honduranske unge, der kommer fra børnehjem og skal tilpasse sig det Honduranske samfund? Det kan være en stor udfordring at komme ud i et samfund, hvor man ikke har nogle relationer eller kender nogen. Og kan hurtig ende i en ond spiral, hvor de enten ender i bandemiljøer, tidlig graviditeter, som betyder de sender børn tilbage på børnehjem.

Dette er en problematik, som BBU arbejder med gennem Projekt Timoteos. Projektet sker gennem tæt samarbejde med den Honduranske organisation UJBH (Unionen for Unge Honduranske Baptister) og finansieres primært gennem Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF), såvel som danske baptistmenigheder og efterskoler i forbindelse med særlige udgifter.

Projektet Timoteos handler om at bygge bro mellem unge der bor på børnehjem og unge frivillige fra vores partnerorganisation UJBH.
Det overordnede formål med projektet er, at unge voksne fra børnehjem får mulighed for en succesfuld integration, tilpasning og udvikling i det honduranske samfund. Herunder har projektet to delmål. Det første er, at BBUs partnerskabsorganisation UJBH får kapacitet til at udvikle sociale projekter med fokus på unge voksne fra børnehjem. Det andet er, at udvikle mentorrelationer mellem unge frivillige fra UJBH og unge voksne fra børnehjem. Disse mål søges opnået gennem forskellige aktiviteter såsom workshops, projektmanagement- og designtræning, promoveringsaktiviteter, besøg på børnehjem, mentoraktiviteter og i sidste ende udvikling af en mentormanual. Herigennem støttes UJBH til at blive en stærk og bæredygtig organisation, som kan gøre en forskel for honduranske unge langt ud i fremtiden.
Vi tror på at unge kan være lys for andre unge. Og vi tror på, at unge der lykkes, ønsker at hjælpe andre til også at lykkes. Og det tror vi kan redde, hvis ikke verden, så i hvert fald Honduras.
 
Praktisk:
Vigtige datoer:

Ansøgningsfrist: 15. December 2018
Svar på ansøgning: senest 1.februar*
Afrejse: d. 1. Juli**
Varighed: ca 2 uger
Pris: 8500 kr.***

*Alle ansøgninger behandles af både Timoteos teamet og BBU, så vi samler et hold der er gode for turen og for hinanden.
**Afrejse kan ændres en smule afhængigt af flybilletterne.
***Prisen dækker alt udover vacciner og lommepenge. Dvs. flybilletter, overnatninger, måltider, lokal transport, entré udgifter og udgifter i forbindelse med aktiviteter på turen.

Ansøgning:
Vi ønsker en bred skare af skønne mennesker, som vil med os til Honduras til sommer. Derfor beder vi alle interesserede i at komme med en motiveret ansøgning. Her skriver man lidt om sig selv; hvor man er fra, hvor gammel man er og hvad man bruger sin tid på til dagligt. Samtidig vil vi meget gerne høre hvorfor du ønsker at komme med og hvad der tiltaler dig ved denne studietur.

Der er hverken rigtige eller forkerte svar, så vi glæder os til at høre fra dig! Nedenfor står der lidt formelle krav til en ansøger, samt et link til en ansøgningsskabelon.

For at kunne ansøge om en plads ombord på BBUs studietur til Honduras 2019, skal du leve op til følgende:
- Du er mellem 18 og 30 år.
- Du er medlem af BBU

Ansøgning sendes til mail: timoteosdk@gmail.com senest d.15.12.2018.
 
 
BBU - Baptisternes Børne- og Ungdomsforbund | Fælledvej 16, 7200 Grindsted  | Tlf.: +45 2578 3262